6 Ağustos 2009 Perşembe

Michael Wittmann a.k.a Kara Baron

Hep futbol hep futbol nereye kadar? Bazen sinema şimdi de tarih... Geçtiğimiz bir kaç haftadır Discovery World kanalında bu arkadaşın belgeselleri dönüp duruyor. Meraklıyımdır savaş tarihine. Özellikle de 2. Dünya Savaşı.. Şimdiye kadar izlediklerimde hep kazananların efsaneleri anlatılırdı. Bu defa kaybedenlerin arasından bir efsane isim ortaya çıkarılmış. Michael Wittman..

1914'de doğmuş, 1944'te Fransa Caen'de bir tank savaşı sırasından öldürülmüştür. Askeri kariyeri boyunca 138 tank 132 de zırhlı personel taşıyıcıyı yok etmiştir. Onun bir efsane olmasına yol açan olay ise 13 Haziran 1944'te Normandiya Villiers-Bocage'da İngiliz 7. Zırhlı Tümeni'ne bağlı bir keşif birliğini kendi tankıyla durdurması ve yok etmesidir. Norm Christie'nin Savaş Alanları programında anlatıldığına göre Wittman o gün, 12 tank ve 16 zırhlı personel taşıyıcıyı yok etmiştir. Başarıları Almanların savaşta en çok ihtiyaç duydukları eksikliği gidermiştir. Moral.. Wittman, propagandalar için iyi bir malzeme olmuştur. Hatta tank fabrikalarında işçilere konuşmalar yapmıştır.
Tiger 007
8 Haziran 1944'te St. Aignan-de-Cramesnil-Normandiya'da Totalize Operasyonu sırasında öldürülmüştür. Müttefikler Wittman ve yanındaki müfrezesini Cintheaux'da pusuya düşürmüşlerdir. Wittman'ın hedefi Kanadalılar'ı yok etmekti. Fakat düştükleri pusuda ilk olarak İngiliz Tankları yanındaki 4 Tiger'ı yok etti. Wittman, İngiliz Tankları'nın menzili dışındaydı. Bu yüzden kendisine daha yakın olan Kanada Tankları Wittmann'ın tankını havaya uçurdu. Tankı bulunduğunda tankın tareti patlamayla birlikte havaya uçmuş mürettebatıyla birlikte kendisi de öldürülmüştü. İlk olarak bunu İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait bir firefly uçağının yaptığı düşünülüyordu. Fakat savaş alanında yapılan araştırmalar Kanadalı Sherbrook'ların bunu başardığını kanıtladı. Cesetleri 1883 yılına kadar bulunamamıştır. Bu yıl içinde savaş alanında yapılan kazılarda Wittmann ve ekibinin izine rastlanmıştır. Daha sonra mezarları La Combe'deki Alman Askeri Mezarlığı'na alınmıştır.
Almanlar açısından tam bir efsane olsa da Wittmann ve savaşa katılan diğer ülke askerleri açısından en doğru sözü bir müttefik askeri söylemiştir. ''Başka bir ülkeye birilerini öldürmek üzere gidiyorsanız suçlusunuzdur. Wittmann Almanlar için bir efsane olabilir ama benim için değil.''


Michael WITTMANN
Heinrich REIMERS
Karl WAGNER
Rudolf HIRSCHEL
Günther WEBER

Teşekkürler : devourthedamned ,

http://www.panzerace.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder